2018. február 24., szombat

Fokhagymakrémleves

Napok óta kívántam, tegnap végre meg is főztem. Ráadásul nem akárhogy tálaltam, hanem cipóban. A cipó receptjét ITT találjátok.
A krémleveshez íme a recept:
A fokhagymát megpucoltam, a gerezdeket fokhagymanyomóval egy kis tálba zúztam. Egy edényben felolvasztottam a vajat, majd lassú tűzön megdinszteltem benne a zúzott fokhagymát. Pár perc után hozzákevertem a lisztet. Rántást készítettem.
Erre öntöttem rá a tejet. Miután felforrt, beledobtam egy húsleveskockát és hozzákevertem a tejszínt és a fokhagyma granulátumot.
Mikor már kezdett besűrűsödni, hagytam, hogy rottyanjon a leves még egyet.
Ahogy már fent írtam cipóban, sajttal megszórva tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése